Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Müziği kullanabileceğimiz meslekler

Collapse
X
 
  • Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

    Müziği kullanabileceğimiz meslekler

    arkadaşlar kimimiz dinlediğimiz bir parçadan etkilenip, kimimiz bir gruptan, belki de baba zoruyla başlarız bir enstrüman çalmaya... öyle ya da böyle başladıktan sonra kimimiz için bir hevestir geçer, kimimiz yavaş yavaş para kazanmaya başlar, kimimiz geleceğe yönelik, meslek olarak düşünür.

    Meslek olarak düşünür düşünmesine de hep karşımıza çıkar o cümle ''Aç kalırsın!'' birçoğumuz da sırf bu cümle yüzünden cayar hayallerinden...

    Peki bu işin arası yok mu? illa bir seçim mi yapmak zorundayız? müziği kullanabileceğimiz meslekler yok mu?

    arkadaşlar forumda böyle bir konuya rastlamadım, hep beraber bu tarz meslekleri konuşalım, tartışalım isterim...

    #2
    Aç kalmak diye bir şey yoktur bence, makul ve mantıklı seçimler vardır. Benim çevremdeki müzisyenler genelde 3 şekilde bir yön seçmişler:

    1) konservatuvar bitirip, hem bir yandan müzisyenlik yapıp, hem konservatuvarda enstrumanı üzerine ya da armoni gibi ders konularında akademisyenlik ve özel dersler verilebilir. Müziği icra edebilmek kadar öğretebilmek de çok yüce bir olay ve müzik konusunda bildiklerini, yine sizin gibi müziği seven ve öğrenmek isteyen birilerine aktarabilmek onure edici birşey.

    2) konservatuvar bitirip, ses mühendisliği üzerine yüksek lisans veya sertifika eğitimi alarak hem müzisyenlik hem de ses mühendisliği yaparak. Artık neredeyse her stüdyoda ses mühendisi bulunduruluyor, albüm kayıtlarında onlara düşen görev çok büyük. bence güzel bir meslek, hem de müziğin içinden ve müzisyene yarar sağlayacak(kendi kayıtlarını,düzenlemelerini yapabiliyor) bir meslek.

    3) Başka bir meslek seçip, müziği hobi olarak yapmak. Kişinin mesleğine göre müziğe zaman ayırma durumu değişiklik gösterir ama bir müzisyen kadar zaman ayırıp çalışmalar yapabilenini pek görmedim. İkisinden biri mutlaka ağır basar. Ya maddi kaygılarından dolayı mesleği ağır basar müzik arka planda kalır, ya da manevi duyguları ve müziğe olan sevgisi ağır basar müziği seçer. O zaman da diğer mesleği için eğitim aldığı yıllar boşa gitmiş olur, 4 yıl insan hayatında az bir süre değil bence.

    Sonuçta insan sevdiği, başarılı olabileceği mesleği yapmalı. Gerçek mutluluğun orada olduğuna inanıyorum. Zaten insan başarılı olduğu işten para kazanır, başarılı olabilmek için de o mesleği severek ve özverilerde bulunularak yapmayı göze almak gerekir diye düşünüyorum. Başarılı bir müzisyenliği, başarısız ve her gün küfrederek yapacağım bir işe tercih ederim.

    koştura koştura alelacele edit: Enstruman yapımı ve tamiri de müzik dahilindeki mesleklerden. Ayrıca dizi, film, reklam müzikleri de yapan bir çok müzisyen var. Stüdyo müzisyenliği yapan da bir çok müzisyen var. Albümlerde çalıp ücret alıyorsun.
    Son güncelleyen fenderstrat*; 23-08-2009, 14:32.

    Yorum


      #3
      Yeni öss sisteminde meslek lisesinden giricek olan arkadaşlar çok şanslı; hem mezun olduğu bölümün teknikerliğini yapabilicekler.Hem de yeni öss sisteminde kat sayı kalktığı için ve de bölümün bir önemi kalmadığı için konservatuarı seçebilirler.Yani hem tekniker olup hemde konservatuar öğrencisi olabilirler.

      Yorum


        #4
        Amcam bana hep şu cümleyi söylerdi rahmetli

        " oğlum sanatçı öğlene kadar açtır... Öğlenden sonra bitti.Çalşır kazanır..."

        Yorum


          #5
          Devletin açtığı çeşitli kurs merkezlerinde gitar hocalığı yapabilir,gitarist bir kişi...Hem işini yapar hem de parasını alır.

          Yorum


            #6
            özel ders verebilir barlarda sahne alabilir yapılcak çok şey var en önemlisi çalışmak..kuzenim askeriyenin orkestrasında üstüne özel kursta ders veriyor birde özel ders veriyor bireysel ayda 2500+ geliri var.gitarına değer verip çalışan insan cidden kazanıyor

            Yorum


              #7
              Ben 17 yaşındayım ve fırsat buldukça sokak müzisyenliği yapıyorum. 2 saat içinde 40 lira civarında bir para kazanıyorum. Belki buna ihtiyacım yok, ama severek ve isteyerek yapıyorum. İnanılmaz derecede mutlu oluyorum, diyorumki kendime wayy be sende kendin para kazanmaya başladın ve gerçekten mükemmel bir duygu kişinin kendisinin para kazanması...

              Bu arada benimde sizlere bir sorum olacak. Bir cafede konser vermek istediğimizi organizatöre söyledik ve o bize 100 kişi bulun, giriş 10 lira olacak ve 100 kişinin parasını ben alacağım, eğer 100 kişinin üstünde toplarsanız 100 kişi dışındaki parayı siz alırsınız, eğer toplayamazsanız bana 100 kişinin parasını verirsiniz dedi( 100*10=1000 lira gibi büyük bir para) Sizlere bir sormak istedim, normal midir bu? Yoksa kazıklanmak üzere miyiz?... Bilgi verirseniz sevinirim...

              Yorum


                #8
                O nedir ya ? Nasıl bir mantıktır o ?! Yok artık! Bunu diyecek kişi barın ya da kafenin sahibi olmalıdır ki o da şöyle;

                ''A'' adlı barda konser verilecekse bu konseri 4 kişi verecekse bu 4 kişinin herbirine 50 tl verilir. Toplamda 200 tl gruba gider diyelim. Üstünü de bar sahibi cebine koyar. Biletlere 10 tl desek 20 kişinin bilete verdiği para gruba gider, 20 kişiden sonrası da bar ya da kafe sahibine kalır. Aksi halde saman alevi işler ,kısa dönemli karlar elde edilir. Geleceği parlak bir grup için bu tarz mantıksızlıklar engel teşkil etmemelidir ve bu tarz gruplar için de bu tarz yaklaşımlarla onların hevesi kırılıp ''PARA'' ya odaklanarak müziği rezalete bürümemek gerekir. Organizatör demek birşeyi organize eden demektir. 100 kişiyi organizatör bulacak! Organizatör aldığı işi başından sonuna kadar organize edecek. Gidecek bar sahibiyle konuşacak. Durumu izah edecek. SOnra gerekli reklamlar vs olur konsere gelcek kişilerin sayısı arttırılmaya çalışılır. Madem ki 100 kişiyi biz bulacağız o zaman tamam bulalım. Her bir grup üyesinin 5 tane ROck la ilgilinen arkadaşı olsa toplamda 20 kişi grup arkadaşı. Bu 20 kişi de kendi çevresini çağırsa o çağırılanlar da kendi çevresini varya o 100 kişi olur kaç yüz kişi ! Bu sefer kişi sayısı arttı bilet fiyatı düşer ki katılım artsın. Bu sefer de sürümden kazanılır bar nitelik kazanır...Aaaa bak şurda bir grup çıktı ve bar full dü abi...hem çok iyi çaldılar hem de çok uygun fiyattı falan gibi yorumlar duyulur. Peki madem öyle organizatör işin neresinde ?

                Mantıklı insan daha ilk dakikada anlar durumu... Heleki bu İstanbul'un binbir türlü haline alışık olan biri daha gözünden anlar adamın niyetini Anlayamıyorsanız da hayat size anlattır zaten bakınız şekil A1 deki örneğe

                Yorum

                Unconfigured Ad Widget

                Collapse
                Initializing Tabs & loading Content...
                Initializing Tabs & loading Content...

                Trending

                Collapse

                Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

                Çalışıyor...
                X